TKL
2004.08.18. 14:40
Tkl
Hozzvalk:
- sttk - mz - almal vagy tej - rlt szerecsendi vagy fahj
Vgj kett egy tkt, tvoltsd el a magokat. A vgsi fellettel lefel tedd a stbe egy stpaprral kiblelt tepsibe. 180 fokon ssd kb. flrt-rt. Mikor evshez elg puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejt, hagyd kihlni. Majd botmixerrel ppestsd. zls szerint mzet, almalevet vagy tejet adhatsz hozz. Egy kis rlt szerecsendi vagy fahj is nagyon jl feldobja!
Vagy:
Tkl: A kvnt mennyisgu ritkt daraboljuk fel, kaparjuk ki a magjt, s meghmozva kposztareszelon reszeljk le. Utna mrjk meg, s egy zomncozott fazkban kilogrammonknt 1 liter vzben fozzk puhra. Vegyk le a tuzrol, s amikor langyosra hult szitn trjk t, vagy turmixoljuk ssze. Vgl keverjnk bele literenknt 20 dg mzet, valamint 2 csapott mokkskanl citromsavat, s forraljuk fel. Vgl tltsk lehetoleg stt sznu vegpalackokba s szrazgozben tartstsuk. A tbbi rostos gymlcslhez hasonlan svnyvzzel fele–fele arnyban hgtva fogyasszuk. Kitlts elott rzzuk fel. Ha tmnyen isszuk, akkor a rostos szilvalhez hasonlan megszunteti a szkrekedst. Vigyzzunk azonban, hogy majonzes zldsgsaltk fogyasztsa elott s utn ne igyunk stotklevet, mert ez melygst, hnyst, s hasmenst okoz.
|